Svenskarna vill gärna vidareutbilda sig. Både i yrkeslivet och på fritiden. Bland fritidskurser ligger jägarexamen i topp. Foto: Jan Henricson

Jägarexamen toppar intresset för fritidskurser

Att gå en jägarexamenskurs är det svenskarna tycker är mest intressant när de på nätet botaniserar bland fritidskurser. Det visar statistik från utbildningsföretaget EMG, som släpptes i dagarna.

Svenskarnas intresse för att vidareutbilda sig är konstant ökande. År efter år ökar antalet utbildningssökande vad gäller gymnasial och eftergymnasial utbildning.

Men Education Media Groups, EMG, statistik från svenskarnas sökbeteende på utbildningsmarknaden visar också att efterfrågan på fritidskurser ökar. Och bland dessa ligger intresset för att gå en jägarexamenskurs i topp.

– Vi vet att jägarexamen är populärt, men att utbildningen hamnar överst i en sådan här sammanställning visste jag inte, säger jaktvårdskonsulent Benny Nilsson som är Jägareförbundets ansvarige för jägarexamen i Östergötlands och Jönköpings län.

 

Nya vilt

Jaktvårdskonsulent Benny Nilsson med ett sydsvenskt ansvar för jägarexamen. Foto: Jan Henricson

Siffrorna visar att en kurs i jägarexamen är det mest sökta på siten kurser.se. På topp 5-listan följer därefter skrivarkurs, akvarell, matlagning och keramik.

– Vi hade en topp i intresset att ta jägarexamen i samband med rådjursexplosionen i skiftet mellan 1980- och 1990-tal. Nu är det vilt som vildsvin, dov och kron som ökar och lockar nya jägare, säger Benny Nilsson.

Viljan att få ta del av klimatsmart, nyttigt och gott livsmedel är en annan förklaring.

 

Bra material

Ett ökande allmänt naturintresse kan också vara en del av förklaringen till intresset för jägarexamen.

– Ja, ganska många går en jägarexamenskurs för naturintressets skull, utan att bli jägare. Studiematerialet är bra, kursledarna är kunniga, och de som vill bredda sina kunskaper om naturen kan jag absolut rekommendera att läsa jägarexamen, säger Benny Nilsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev