En månad längre älgjakt i Dalarna

Älgjakten i Dalarna kommer att förlängas med en månad jämfört med tidigare. Vinterdelen av jakten kommer att pågå till och med februari nästa år. Det beslutade länsstyrelsens viltförvaltningsdelegation vid sitt möte på tisdagen.

Jakttiden för älg förlängs till sista februari för att jägarna ska ha chansen att skjuta älgarna på de platser där de betar under vintern på ett bättre sätt, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande

Vilförvaltningsdelegationen beslutade att älgjakten ska bedrivas 325 september samt från 6 oktober till den 28 februari 2013 i Malungs, Orsa, Rättviks, Älvdalens och delar av Mora kommun.

I övriga länet blir älgjakten den 8 oktober till 28 februari 2013.

Dyrare jakt
Viltförvaltningsdelegationen beslutade också om att höja fällavgifterna för jaktåret 20122013. Nu blir fällavgiften 700 kronor för vuxet djur och 150 kronor för kalv. Tidigare var kostnaden varit 500 kronor för stora djur och ingen avgift för kalvar.

Fällavgifterna ökar för att kunna finansiera den nya älgförvaltningen. Målsättningen från länsstyrelsen är att avgifterna ska vara så låga som möjligt och förhoppningsvis minska i framtiden när av förvaltningen kan skötas av särskilda älgförvaltningsgrupper, skriver länsstyrelsen.

Viltförvaltningsdelegationen har inte fattar beslut om exakt tilldelning i älgjakten i de olika förvaltningsområdena. Det beslutet kommer länsstyrelsen troligen att fatta omkring midsommar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev