Ingen lodjursjakt i Västerbotten

Naturvårdsverket tycker inte kriterierna för att bevilja licensjakt på lodjur är uppfyllda. Foto: Olle Olsson

Det blir förmodligen ingen licensjakt på lodjur i Västerbotten. Naturvårdsverket anser nu i ett beslut att länsstyrelsen inte hade tillräckligt på fötter för att bevilja licensjakt på 11 lodjur.

Länsstyrelsen i Västerbotten beslutade i februari att tillåta licensjakt på 11 lodjur i Västerbotten. Beslutet överklagades av Wolf Association Sweden som ville ha ett direkt stopp av jakten under tiden överklagan behandlades, så kallad inhibition. Naturvårdsverket gick på den linjen och jakten stoppades. Jägareförbundet i Västerbotten överklagade beslutet om inhibition till förvaltningsrätten som dock avvisade förbundets överklagan.

Slutgiltigt beslut
Nu har Naturvårdsverket tagit en slutgiltig ställning i ärendet och kommit fram till att länsstyrelsens beslut om licensjakt inte håller. 
Naturvårdsverket menar i sitt beslut att länsstyrelsen inte utvecklat syftet med jakten, eller hur syftet uppfylls med hjälp av jakten.
Naturvårdsverket anser heller inte att länsstyrelsen visat att lodjursstammen inte påverkas negativt av jakten, skriver vk.se.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev