Webb-TV: Vildmarkens kocktävling

Stockholms internationella restaurangskola gjorde en karré på vildsvin med rotselleri. Eleverna heter John Eriksson, Elias Agerhem och Eskil Bondsätter. Foto: Lars-Henrik Andersson

Vad sägs om fjällfilsmarinerad vildsvinskarré. Eller Norrlandsskogarnas jägarsupé med vildsvinsklämma och krossad potatis.
Det handlar om Sveriges kanske mest exotiska kocktävling. En tävling som vänder sig till elever som går på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

I torsdags tävlade sex lag om vem som gjorde den bästa vildmarksmaten. Huvudråvarorna bestod av hel färsk lax, laxrom, vildsvinskarré och valfria mejeriprodukter.
All mat tillagades över öppen eld och i juryn satt bland andra kändiskocken Gustav Trägårdh, en av Sveriges bästa kockar med meriter som Årets kock 2010, ägare och köksmästare krogen Sjömagasinet i Göteborg. 
De tävlande lagen kom från gymnasieskolor i Köping, Stockholm, Boden, Lycksele, Luleå och Örebero.
Vann gjorde Björknäsgymnasiet från Boden. Så här såg deras köttmeny ut:
Fylld vildsvinsballotine med crepinette, smörad vildsvinssky, variation på betor, glacerad pärllök, friterad palsternacka, pupmpakärnor och röstad pumpapuré.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev