Bild från älgräddningen i i början av februari. Räddningstjänstens heroiska aktion toppar listan över mest engagerande inlägg 2018.
Foto: Räddningstjänsten i Munkfors

Älgräddning årets mediakomet

En dramatisk älgräddningsinsats i Munkfors toppar Facebooks lista över mest engagerande inlägg 2018. Djur, poliser och Lill-Babs i all ära – det är bilderna från brandmännens kamp för att rädda älgen som gillades mest.

En heroisk kamp där räddningstjänsten i Munkfors i februari lyckades dra upp en älg ur Klarälven har tagit alla med storm. Räddningstjänstens inlägg toppar listan över alla svenska inlägg på Facebook under 2018, enligt Medieakademins topplista.

Mätningen är en sammanställning av reaktioner, kommentarer och delningar. Ett krav är att inlägget är skrivet på svenska.

Här är brandmännens film från utryckningen, som visats över 4,4 miljoner gånger.

Älgar gillas

Det är dessutom inte den enda älgräddningen som kommer upp på listan. På femte plats finns en älg som räddas ut djup snö av några skoteråkare.

Mediaakademien listar även Instagramposter och tweets, vem som är mäktigast på sociala medier och sammanställer även en Förtroendebarometern, som mäter förtroendet för medier, näringsliv och institutioner.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev