Erlandsson anmäler Romson för ministerstyre

Miljöminister Åsa Romson (MP).

Före detta jordbruksministern Eskil Erlandsson (C ) KU-anmäler miljöminister Åsa Romson (MP). Bakgrunden till anmälan är Romsons kritiska medieuttalanden om Naturvårdsverkets beslut om licensjakt på varg.

Eskil Erlandsson. Foto: Jan HenricsonI intervjuer med TT och Sveriges Radio i höstas kritiserade Åsa Romson Naturvårdsverkets beslut att öppna för vargjakt. Det får Eskil Erlandsson att agera.
– För mig framstår det som att hon kritiserar myndighetens agerande i ett specifikt fall och det är inte förenligt med regeringsformen, säger Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande.
Han vill nu att KU ska granska uttalandet.
– Som minister får man inte agera i affekt även när en myndighets beslut inte är till belåtenhet, man måste respektera deras roll. I värsta fall kan detta påverka den prövning som nu sker i Karlstad. Här tycker jag att Åsa Romson brustit och begått ett övertramp, säger Eskil Erlandsson.
Miljöminister Åsa Romson säger att hon är kritisk och helst hade sett att eventuella beslut hade fattats vid ett senare tillfälle”, citerar han i anmälan TT-texten.
Nej, jag beklagar Naturvårdsverkets beslut om licensjakt i vinter”, citerar han ur intervjun med Sveriges Radio.
Åsa Romsons pressekreterare Helena Hellström Gefwert säger till DI.se att regeringen välkomnar en eventuell granskning men att ministern väntar med att uttala sig innan KU:s hantering.
Anmälan kommer att behandlas av KU under våren.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev