”Just nu är allt nattsvart”

Ingvar Hellquist, ordförande i Jägareförbundet Örebro län.

– Jag är förvånad över beslutet, jag är förvånad över att det fattas på den här grunden, och jag är förvånad över att det fattas så sent.
Det säger Ingvar Hellquist, ordförande i Jägareförbundet Örebro län, i en kommentar till den stoppade vargjakten.

– Jägarna är fly förbannade och jag befarar att vi nu kommer att få se samma utveckling som i Finland, att den illegala jakten på varg tar över. Jägareförbundet har kämpat för att få till en ordnad förvaltning av vargen, men när alla dessa försök ständigt saboteras går det inte längre att ta ansvar för utvecklingen, säger Ingvar Hellquist, ordförande i Jägareförbundet Örebro län.
Vreden bland jägarna är just nu enorm, enligt Hellquist.
– Just nu är allt nattsvart. Jägareförbundet sympatiserar med alla drabbade, och jag vet att man på länsstyrelsen också är bedrövade. Det här är helt enkelt ingen bra utveckling. Här har vi kämpat, kompromissat och drivit frågan i alla instanser som krävs – och ändå stoppas jakten på grund av ett överklagande.
– Vi har ännu inte tagit ställning till hur vi går vidare, utöver att inhiberingen ska överklagas. Jag åker nu till Karlstad för att delta i den manifestation som initierats där för att protestera mot den stoppade jakten, säger Ingvar Hellquist.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev