Orädd varg inne i kohage

De röda punkterna visar syn-, spår- eller spllingsobservationer av varg de senaste två åren. Kartan visar det tidigare skyddsjaktområdet i Värmlands län.

I natt var en stor varg inne i en kohage vid Eds Gård, Visnums-Kil. Kohagen ligger mindre än 100 meter från gårdscentrum.

– Djurägarna väcktes av ett väldigt oljud i hagen och gick ut. Då såg de en stor varg på 30 meter. Den var helt orädd och det var svårt att skrämma bort den, berättar Henrik Nyström, jaktledare i den nyligen avslutade skyddsjakten på varg i området.
Korna bildade flock mot vargen och klarade sannolikt sig därför från en attack. Länsstyrelsen i Värmland är informerad och myndigheten ska besiktiga spåren.

Skyddsjakt avslutad
Den 19 oktober avslutades en skyddsjakt på varg i området Vismen-Kristinehamn. Henrik Nyström är kritisk till att länsstyrelsen inte förlängde skyddsjakttiden.
– Vargarna finns kvar och då kvarstår även problemet för jag har svårt att tro att de går över till vegetarisk kost hädanefter. Beviljas skyddsjakt ska den pågå tills uppdraget är slutfört, säger Henrik Nyström.

Vismenreviret

Det finns åtminstone tre vargar i Vismenreviret.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev