Filébilden som skapade debatt

Karl Högbom lade ut en bild på fläskfiléer för att skapa debatt om var köttet kommer från och vilka bilder jägarna lägger ut på sociala medier. Foto: Karl Högbom

Karl Högboms bild på fläskfiléer gav eko i sociala medier.
Han ville skapa debatt om vart köttet kommer ifrån och samtidigt få jägare att tänka till över vilka bilder de lägger ut på nätet.

Karl Högbom från Jämtland lade i fjol ut en bild på sig själv och en älg han fällt. Han fick en del kritik över det. Och därför skrev han följande på facebook i samband med årets jakt:
”Det här är då dagen då jag vanligtvis lägger upp en vacker höstbild på mig tillsammans med en död älg eftersom jag tillsammans med människans bästa vän hunden haft en fantastisk jaktdag i skogen och faktiskt efter många timmars trampande i naturen lyckats skjuta en liten oxe. Nu vart det sånt satans liv förra hösten när jag postade en död älg så istället väljer jag att lägga upp den här fantastiska bilden på ett hundratal danska fläskfiléer och eftersom det går två filéer på en gris kan man säga att här ligger femtio danskt odlade grisar…”

Plågat djur
Han fotsätter inlägget:
”…För mig är det obegripligt hur man först irriterar sig och är bitter över några döda älgar på Facebook, som antagligen blivit påkörda om ingen skjutit dom och sen minuten senare åker och köper kött från ett plågat djur som aldrig sett dagsljuset.”
– Jag hade på känn att det här inlägget med bilden på fläskfiléer skulle ge många reaktioner, och flera av dem är också tänkvärda. De flesta reaktionerna är positiva, men det finns också de som är arga. För mig handlar det om att dels visa respekt för viltet och dels få folk som inte jagar att förstå vad vi jägare håller på med, säger Karl Högbom till Svensk Jakt.
Hans inlägg på facebook har gillats 14.000 gånger och har cirka 2.500 delningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev