Gott nytt jaktår

Foto: Olle Olsson

Grattis alla jägare. Nu inleds ett nytt härligt jaktår!

Jaktåret börjar 1 juli och nu inleds jaktsäsongen 2014–2015. Vi jägare kommer under året få vara med om fantatiska upplevelser med spänning, gemenskap och glädje. Förhoppningsvis står jaktlyckan oss bi så vi åtminstone får hem lite av det godaste, nyttigaste och mest klimatsmarta köttet som finns. Nämligen viltkött.
För att få jaga krävs det att du löser statligt jaktkort. Det är Naturvårdsverket som ansvarar för jaktkortet, som är ett bevis på att du betalat viltvårdsavgiften. Jaktkortet ska tas med på jakten.
Staligt jaktkort kostar 300 kronor. Pengarna går till Viltvårdsfonden och du löser jaktkortet här.
Statligt jaktkort ska även lösas av exempelvis hundförare och av dig som går i drev om du har del i bytet. Är du däremot under 18 år och inte har vapenlicens behöver du inte betala viltvårdsavgiften.

Jakttider
Vilka vilt är då lovliga att jaga den 1 juli? Enklaste sättet att få reda på det är att gå in på Jägareförbundets hemsida och kolla aktuella jakttider i det län där du ska jaga. 

Medlem i Jägareförbundet
Ett nytt jaktår innebär också att medlemskapet i Jägareförbundet måste förnyas om du fortsatt vill vara medlem. Var du medlem i Jägareförbundet förra året har du redan fått ett utskick från förbundet per post. Det går också bra att tecka sitt medlemskap direkt här på webben. Teckar du medlemskap med tidning får du dessutom elva nummer av Svensk Jakt och du får flera prenumerationsförmåner även på Svenskjakt.se. 

Aldrig varit viktigare
Just nu pågår en statlig jaktlagsutredning. Utredningen är mycket omfattande och går igenom samtliga delar av den svenska jakten. Utredningen kommer att få stora konsekvenser för jakten, vilka konsekvenserna blir återstår att se.
Jägareförbundet arbetar hårt med utredningen och förbundet är det enda organisation som har kraften och kompetens för att driva de viktiga jaktfrågorna. Det har därför aldrig tidigare varit så viktigt för jägarna att vara medlem i Jägareförbundet som det är just nu.
Enkelt uttryckt: Vill du ha en så lite detaljstyrd jakt som möjligt även i framtiden ska du vara medlem i Jägareförbundet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev