De är årets naturfotografer

Tammy Bergström kommer från Limhamn i Skåne. Tammy och hennes syster Jonna försöker visa bilder från naturen ur nya perspektiv och vinklar.

För första gången får två personer dela på utmärkelsen årets naturfotograf. Naturvårdsverket har beslutat att årets naturfotograf är systrarna Jonna och Tammy Bergström.

Jonna och Tammy är uppväxta i Limhamn i Skåne. I fotograferingen har de utvecklats tillsammans och inspirerat varandra till nyskapande.
Stipendiet delas ut för 23:e året och prissumman är 20.000 kronor. Stipendiaterna får även möjlighet att ställa ut bilder på Naturhistoriska riksmuseet.
– De får dela på priset eftersom de har samma förträffliga bildspråk och är omöjliga att skilja på. Systrarna får priset framför allt för att de har tagit närbildsfotografin till nyskapande höjder. Som betraktare bjuds vi på starka intryck av små händelser från den lilla världen, skickligt fångade genom systrarnas kameralinser, säger Maria Ågren, generaldirektör vid Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev