Misstänkt fortfarande utan vapen

Den man från Sveg som tillsammans med fyra från Lillhärdal är misstänkta för grovt jaktbrott på varg undrar varför han särbehandlas av polisen.

– När vi greps i maj 2012 hade jag inget vapen med mig och ändå beslagtogs allt vad jag hade i den vägen och jag här ännu inte fått tillbaks något vapen överhuvud taget. Det är bara jag och en av lillhärdalingarna vars vapen fortfarande finns hos polisen. Dessutom togs ju min bil i beslag, men den har jag återfått, säger han till Svensk Jakt.

– Att polisen behandlar mig på annat sätt än de andra misstänkta tror jag beror på att jag är uttalad vargmotståndare.

Nyligen fick Svegsbon tillbaks några beslagtagna saker, bland annat en yxa, tre träklykor som används som gillerpinne till mårdfällor, tre trådspikar och två förstörda plastpåsar.

– Men jag ska kontakta polisen och tala om att det fattas en trådspik, säger han.

”Frustrerande att det inte händer någonting”
En av de fyra misstänkta lillhärdalingarna säger så här om situationen:

– Det är bedrövligt att det inte händer någonting från åklagaren och polisens sida. Det är frustrerande att fortfarande efter så lång tid efter gripandet att vara misstänkt för grovt jaktbrott.

Själv fick han inga vapen beslagtagna och har kunnat ägna sig åt jakt sedan hösten 2012.

– Polisutredarna besökte också min sambo, som bor och jobbar i Stockholm. Hon tyckte att det var ett intrång i hennes personliga integritet när polisen bland annat tog upp de SMS vi skickat till varandra.

– Enligt vad åklagaren Åse Schoultz sa tidigare skulle allt vara klart i åtalsfrågan för ungefär ett år sedan, men ett år har gått och ingenting har hänt. Jobbigt för oss som svävar i oklarhet hur det ska bli, avslutar lillhärdalingen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev