Vilda wallenbergare på Kils skolor

Nöjda skolbarn gör tummen upp för wallenbergare av vildsvinskött. Foto: Agneta Hedlund

Hur kommer det sig att många människor inte vet hur viltkött smakar, eller har upfattningen att viltkött smakar illa?

På det stora hela handlar det förmodligen om att man i sin närhet inte har en aktiv jägare eller okunskap om hur man tillagar dessa fantastiska råvaror. 

Som en del av Jägareförbundets Projekt Viltmat – Värmland har man därför försökt väcka allmänhetens intresse och på så vis öka efterfrågan på skogens alla köttråvaror. Flertalet kommuner kontaktades för att skapa ett intresse kring att servera viltkött. 

Kils kommun nappade direkt på idén. En fredag i oktober serverades 1 300 barn och ungdomar i Kil ”Vilda wallenbergare” gjorda på vildsvinskött med tillbehör som mos, gröna ärter och lingonsylt. 

Som ett kringarrangemang hade lokala jägare kallats in för att presentera jakten för nyfikna barn. Intresset var stort både för maten och utrustning, horn och skinn som jägarna tagit med sig. Stora som små frågor behandlades och både barn, lärare, matsalspersonal och jägare gjorde denna dag till ett viktigt inslag för jaktens fortlevnad.

Mariana Skoglund Green

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev