Vilda Wallenbergare till 1.300 skolelever

1.300 barn och ungdomar i värmländska Kil har serverats Wallenbergare av vildsvin. Samma dag hade lokala jägare kallats in för att presentera jakten för nyfikna barn.
Hur kommer det sig att många människor inte vet hur viltkött smakar, alternativt har en upplevelse om att viltkött smakar illa? På det stora hela handlar det förmodligen om att man i sin närhet inte har en aktiv jägare eller helt enkelt okunskap i hur man tillagar dessa fantastiska råvaror.
Som en del av Jägareförbundets Projekt Viltmat – Värmland har man därför valt att försöka skapa intresse bland allmänheten och på så vis öka efterfrågan på skogens alla köttråvaror.
Som en del av arbetet kontaktades flertalet kommuner för att skapa ett intresse kring att servera viltkött i kommunens kök. Kils Kommun nappade direkt på idéen och tillsammans har Mariana Skoglund Green, projektledare viltmat Värmland och Agneta Hedlund, kostchef i Kil jobbat för att få till en matupplevelse från den vilda skogen.
Fredagen den 25 oktober serverades 1.300 barn och ungdomar i Kil ”Vilda Wallenbergare”, gjorda på vildsvinskött med tillbehör som mos, gröna ärtor och lingonsylt .
Som ett kringarrangemang hade lokala jägare kallats in för att presentera jakten för nyfikna barn. Intresset var stort både för maten och den utrustning, horn och skinn som jägarna tagit med sig.
Stora som små frågor behandlades och både barn, lärare, matsalspersonal och jägare gjorde denna dag till ett viktigt inslag för jaktens fortlevnad.
Mariana Skoglund Green
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.