Vild jul för Östersunds äldre

I jul blir det extra guldkant på maten i Östersunds kommuns äldreboenden. Kökschefen Fredrik Berglund, som också är en hängiven jägare, har nämligen beslutat att det då ska serveras hemlagad älgkalvsylta!

Ricky Karström är måltidschef vid Östersunds kommun och ansvarar för all offentlig mat i kommunen, från förskolor till äldreomsorg. För ett par år sedan anställde han en ny kökschef för äldrematen i kommunen, Fredrik Berglund.
Fredrik Berglund, kökschef i Östersunds kommun. Foto: Privat– Fredrik och hans medarbetare har lyft äldrematen på några år. De har förstått att lite guldkant på maten kan göra en dramatisk skillnad i vardagen för våra äldsta, säger Ricky Karström till Svensk Jakt.
I julas byttes exempelvis de färdiglagade köttbullarna ut mot hemrullade, och dessutom lät Fredrik Berglund sitt arbetslag av kockar komponera egna sillinläggningar.
Kommande jul tar man ytterligare ett steg. Nu är det bestämt att boende på Östersunds kommuns äldreboenden ska få hemlagad älgkalvsylta.
– Jag gör det av flera skäl. För det första så tror jag att det både är godare och nyttigare, och för det andra så har många av våra äldre en stark koppling till älgjakt och älgkött. Det var männen som jagade hela höstarna och kvinnorna som tog rätt på och tillagade älgköttet, säger Fredrik Berglund.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev