Varg till varje pris – seminarium i Ljungskile

Ljungskilekretsen i Svenska Jägareförbundet arrangerar ett vargseminarium den 3 oktober. Deltar gör bland andra representanter från Jägareförbundet, LRF, Grimsö och Rovdjursföreningen.

Syftet med seminariet är att få en klok debatt kring nya fakta och förslag på lösningar för de som lever med rovdjuren.

– Det är extra roligt att vi får hit tunga företrädare som Olof Liberg vid Grimsö Forskningsstation, Anders Wetterin, jakt– och viltansvarig på LRF samt Ann Dahlerus, generalsekreterare vid Rovdjursföreningen. Dessutom kommer Gunnar Glöersen, rovdjursansvarig konsulent vid Svenska Jägareförbundet, säger Lennart Dahl, ordförande i Ljungskilekretsen, i ett pressmeddelande.

– Vi hoppas på en konstruktiv debatt så vi kommer framåt i vargförvaltningsfrågan. Inte minst med anledning av de nya undersökningar om attityder till varg och vargförvaltning som visar att antalet vargar har uppnått en gräns för hur många vargar som ska finnas i Sverige samt ger stöd för att jaga varg, om syftet är att reglera populationen, fortsätter Lennart Dahl.

Fakta

Seminariet äger rum i Ljungskile Folkhögskola och arrangören hoppas på en fullsatt lokal, vilket är 220 personer. Föranmälan och platsbokning i förväg till jagarforbundet.ljungskile
@gmail.com

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev