Konferens om vilt och fisk

Nästa vecka genomför Sveriges lantbruksuniversitet konferensen Vilt & Fisk i Uppsala. Därmed inleder SLU en långsiktig satsning på samverkan inom området vilt- och fiskförvaltning.

SLU har en lång tradition av forskning både om de vilda djurens biologiska funktion och om förvaltningsfrågor. I SLU:s övergripande uppdrag ingår att tillhandahålla kunskapsbaserad information för en hållbar utveckling av de areella näringarna, vilket bland annat innebär hänsyn till ekosystemen och den biologiska mångfalden.
Det finns ett stort intresse och ett starkt engagemang för vilt- och fiskfrågor i samhället. Den konferens vi nu bjuder in till är en mötesplattform för ämnesöverskridande dialog mellan forskare och olika samhällsintressen, skriver SLU i inbjudan.
Bengt-Anders Johansson (M) är en av talarna på konferensen.SLU:s verksamhet kommer att presenteras av ledande forskare. Myndighetsföreträdarna Eva Thörnelöf (Naturvårdsverket), Björn Risinger (Havs- och vattenmyndigheten) och Lars-Erik Liljelund (Mistra) redogör för sina verksamheter och de stora intresseorganisationerna berättar om hur de ser på resursen vilt och fisk. Dessutom ger vice ordföranden i riksdagens miljö- och jordbruksutskott Bengt-Anders Johansson (M) en avslutande politisk vision.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev