Veckans nyheter: En fin trofé vid första jakten, duktiga skyttar och chips till vildsvin

Här har vi samlat några av veckans nyheter och debattartiklar som publicerats på Svenskjakt.se. Klicka på respektive blålänk för att ta dig vidare till hela texten.

Den svenska tjäderstammen är livskraftig, visar en ny rapport från Naturvårdsverket. Dessutom visar rapporten att jakt inte har någon påverkan på tjäderpopulationen.

Chipstillverkaren Göran Nordlander i Hylte kommun vann striden och får fortsätta utfodra vildsvin med rester från chipsproduktionen.

Älgstammen i Blekinge pekades ut som en av Sveriges tätaste. Jägareförbundet Blekinge delar inte den åsikten – här är något som inte stämmer, anser Jägareförbundet Blekinge.

Ia Olsson och finska spetsen Aijon lyckades med bedriften att bli nordisk jaktchampion efter ett jaktprov i finska Taivalkoski. 

Norge blev även i år för svåra när Nordiska mästerskapet i kombinerat skytte avgjorde. Tävlingen avgjordes i danska Herning, där Sverige ändå tog en meriterande silvermedalj i lagtävlingen.

Cornelia Dagobert kan efter en spännande tävling i Italien titulera sig regerande världsmästare i jaktskytte. Läs om hennes bedrift som sammantaget gav henne tre guldmedaljer och en i silver.

Kvoten för skyddsjakt på skarv fylldes redan i augusti. Därför ökar länsstyrelsen i Blekinge på med ytterligare 1 200 skarvar, till totalt 3 000 skarvar.

En varg gäckar skyddsjägare i Motalatrakten. Nu förlänger länsstyrelsen skyddsjakten fram till den 30 september.

18-årige Elias Lovén från Delsbo kunde inte fått en mer lyckad jaktstart. Under andra dagen på sin första älgjakt sköt han en 17-taggare.

Ett utbrott av blåtunga i Uddevalla kan innebära att även vilda djur drabbas, och i ett försök att stoppa rabies skärper Jordbruksverket reglerna för införsel av hundar, katter och illrar från Ryssland och Belarus.

Veckans debatter:

”Statliga media måste sluta misstänkliggöra jägarkåren”

”Sabotage av kameror ursäktar inte otrevliga jägare”

”Tack till jägarkåren för ovärderliga insatser mot afrikansk svinpest”

”Många tappar bort vad jakt faktiskt handlar om”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev