Jägareförbundets jurist Ola Wälimaa. Foto: Jan Henricson

Jägareförbundet: ”Glädjande förslag”

Tidigare i dag rapporterades att regeringen föreslår en ändring i jaktförordningen om antalet tillåtna patroner i halvautomatiska vapen vid björnjakt. Svenska Jägareförbundet, som drivit frågan, välkomnar förslaget.

– Det är glädjande att regeringen har tagit fram ett förslag för att underlätta för jägare som har en halvautomatisk studsare och jagar björn, säger förbundsjurist Ola Wälimaa vid Svenska Jägareförbundet.

– Förbundet har länge jobbat med frågan och pekat på orimligheten i regelverket för halvautomaters magasinskapacitet. Självklart bör man kunna använda samma magasin i sitt vapen när man jagar älg och björn samtidigt.

 

Vunnit gehör

Genom åren är det många jägare som hört av sig till förbundet i den här frågan. För ett drygt år sedan gav Jägareförbundet in en hemställan till regeringen med begäran om att ändra regelverket. Denna begäran har nu uppenbarligen vunnit gehör hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

– Vi ska nu titta igenom förslaget i detalj och återkomma med ett remissvar, men spontant är det ett positivt förslag från landsbygdsministern, säger Ola Wälimaa.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev