Utländska jägare får delta på jaktprov i fjällen före 16 september, förutsatt att proven arrangeras av en hundklubb. Foto: Kjell-Erik Moseid

Fritt fram för utländska deltagare på jaktprov i fjällen

Det blir tillåtet med utländska deltagare på jaktprov i fjällen före den 16 september. Dock måste proven anordnas av en hundklubb.

Jordbruksverket har i samråd med de tre nordligaste länsstyrelserna kommit överens om att det är tillåtet med utländska deltagare på jaktprov anordnade av hundklubbar, även före den 16 september. Ett möte hölls i förrgår och beslutet som togs gäller den här hösten.

Däremot så kommer länsstyrelserna i Jämtland, Västerbotten och Norrbotten förmodligen göra en översyn av hanteringen nästa år.

 

Närmare anknytning

När det gäller annan organiserad hundträning och jakt eller egen träning och jakt måste personer från annat land kunna visa på närmare anknytning till Sverige, precis som alla andra utländska jägare. Jordbruksverket gör alltså bara undantag för jaktproven.

De utländska deltagarna på jaktproven behöver inte göra någon särskild ansökan till länsstyrelserna för detta. Hundlubben som anordnar provet kommer att få skicka in en deltagarlista för de startande på proven till länsstyrelserna, uppger Jordbruksverket.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev