Tobias Albinsson, 19 år gammal, har skrivit om den omdiskuterade vargfrågan i sin bok, Att drabbas av varg. Foto: Ebes Förlag

Att drabbas av varg – ny bok från ung jägare

Att drabbas av varg är en ny bok bestående av 26 berättelser som kommer från människor som drabbats av varg på ett eller annat sätt.

Boken beskriver hur angreppen gått till, hur djur och familj reagerat. Men också hur man som ägare mått med den psykiska och fysiska påfrestningen det innebär att ha varg inpå knuten, skriver Ebes Förlag i ett pressmeddelande.

Författaren till boken, Tobias Albinsson är 19 år gammal, och går sista året inom mark och anläggning på gymnasiet. Han bor och är uppvuxen i byn Kinne-Kleva i Västra Götalands län.

Intresset för djur och natur har alltid varit stort för Tobias, vid 13-års ålder prövade han på jakt och blev fast. Samma år tog han jägarexamen.

Syftet med boken är att få andra att förstå att vargen har blivit mer aggressiv och mer hotfull mot människor såväl som djur. I boken har han sammanställt berättelser från människor som drabbats av varg, såväl jägare, som bönder och renägare.

 

Jägare och hundägare

Det är texter från jägare och hundägare som får sina hundar angripna samt berättelser om hur bönder får sina djur angripna och dödade, skriver Ebes Förlag.

– Personligen är jag ännu inte drabbad av varg men ser frågan som ytterst viktigt, och känner med de som utsätts för vargens härjningar, därav mitt intresse och engagemang, skriver Tobias Albinsson i pressmeddelandet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev