fredag 19 april

Jaktlag polisanmäls för utebliven rapport

Jaktlag som inte rapporterat sin älgjakt och heller inte betalat in fällavgifter polisanmäls nu av länsstyrelsen i Västerbotten. Foto: Kjell-Erik Moseid

Länsstyrelsen Västerbotten polisanmäler nu för första gången jaktlag som inte rapporterat årets älgjakt för brott mot jaktlagstiftningen.

Enligt Peter Jonsson på länsstyrelsen är det drygt tio jaktlag som polisanmälts och det är första gången länsstyrelsen tar till denna åtgärd för att reglerna ska följas.
Jakttiden för älgjakten 2015/16 avslutades den 31 januari 2016. Rapportering och betalning av fällavgift skulle vara genomförd den 14 februari.
I år har tre påminnelser till berörda jaktlag skickats ut, den senaste den 15 februari, då rapporteringen alltså skulle varit klar. I den gavs information om gällande regelverk och uppmaning om att slutrapportera älgjakten och betala in fällavgift för fällda älgar, samt information att ärendet kommer att lämnas vidare till polisen för utredning.
Den 19 februari hade ett drygt tiotal jaktlag och företrädare för jaktområden i Västerbotten fortfarande inte slutrapporterat älgjakten och heller inte betalat in fällavgift för fällda älgar. Inget av dem har heller gjort någon ansats att kontakta länsstyrelsen trots påminnelser.
Länsstyrelsen väljer därför att överlämna överträdelserna enligt jaktlagen och jaktförordningen till Polismyndigheten för handläggning.
– Det är vi skyldiga att göra. Men de allra flesta jaktlag klarar detta alldeles utmärkt, säger Peter Jonsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev