torsdag 28 mars

Inget prövningstillstånd om inhibition

Det blir ingen prövning i Högsta förvaltningsdomstolen av överklagandena som rör årets vargjakt. Kammarrätternas beslut kvarstår.

Högsta förvaltningsdomstolen meddelar inte prövningstillstånd i målen om inhibition av licensjakt efter varg. Kammarrätternas beslut gäller därför fram till dess att förvaltningsrätterna beslutar annat eller avgör sakfrågan om licensjakt.

Kammarrätterna i Sundsvall, Göteborg och Stockholm har fattat olika beslut med anledning av överklaganden av förvaltningsrätters beslut i fråga om inhibition av beslut om licensjakt efter varg.
I Sundsvall upphävde man beslutet om inhibition och vargjakten kunde inledas i Gävleborg och Dalarna, medan den stoppades i Värmland, Örebro län och Västmanland.
Kammarrätternas beslut överklagades till Högsta förvaltningsdomstolen (HFD).
Förutsättningen för att HFD ska ta upp överklaganden av sådana beslut till prövning är att det meddelas prövningstillstånd. För att prövningstillstånd ska meddelas krävs att det är av vikt för ledningen av rättstillämpningen att överklagandet prövas av HFD eller att det finns synnerliga skäl till en sådan prövning, som att det finns grund för resning eller att målets utgång i kammarrätten uppenbarligen beror på ett grovt förbiseende eller grovt misstag.
HFD har nu funnit att det inte föreligger förutsättningar att meddela prövningstillstånd. De mål som gäller Kammarrätten i Sundsvalls beslut har avskrivits.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev