LRF kräver skyddsjakt

Minst tio vargangrepp har skett på Molstabergs får sedan midsommar. Foto: Maria Törmänen

Även LRF Mälardalen kräver nu av länsstyrelsen i Stockholms län att den på eget initiativ ”skyndsamt, och utan försvårande villkor”, tar beslut om skyddsjakt på vargarna i Sjundareviret. I förra veckan begärde Molstabergs gårds advokat Björn Aschan detsamma.

– Vi anser att det med anledning av vargförekomsten i området och de angrepp som skett föreligger en stor risk för att den redan inträffade allvarliga skadan förvärras och att det är stor risk för att angreppen fortsätter under nästa års betessäsong säger Sture Johansson, ordförande för LRF Mälardalen, i ett pressmeddelande.
Han fortsätter:
– Alfahannen och årets valpar har vid det här laget fått stor rutin och erfarenhet av att angripa får, vilket starkt talar för att angreppen kommer att fortsätta kommande säsong med uppenbar risk för allvarlig skada. Länsstyrelsen bör därför omedelbart besluta om skyddsjakt på vargarna.
I samband med de senaste angreppen har länsstyrelsen polisanmält djurägarna på Molstaberg för brott mot djurskyddslagen.
– LRF Mälardalen anser att det är djupt olyckligt att djurhållaren med familj, förutom angreppen och det merarbete och den oro som dessa förorsakat, även måste hantera en sådan här åtgärd. Vi lider verkligen med familjen, avslutar Sture Johansson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev