torsdag 18 april

(M) om varg: ”Ett litet steg i fel riktning”

Ulf Berg.

– Naturvårdsverkets nya vargutredningar visar än en gång att vi ligger rätt i vår rovdjurspolitik. 270 vargar räcker mer än väl som golv i landet, säger Ulf Berg, jaktpolitisk talesperson för Moderaterna.

Ulf Berg sitter även som ledamot i miljö- och jordbruksutskottet. Han är frågande till varför det över huvud taget gjordes en ny utredning om gynnsam bevarandestatus, GYBS, för varg.
– Det känns lite löjligt. Socialdemokraterna tycker nog ungefär som alliansen i den här frågan men partiet har väl problem med sitt umgänge. Jag tycker att resultatet av utredningen bara gav ett litet steg i fel riktning, säger han.

”Snarare sänkas än höjas”
Men Ulf Berg kan inte se att golvet för vargstammen nu kan komma att höjas.
– Nej, antalet ligger fast. Det finns ett riksdagsbeslut om GYBS på 270 vargar. Om riksdagen skulle rösta i frågan ännu en gång tror jag att golvet snarare skulle sänkas än höjas.
Men även om Ulf Berg är kritisk till den nya utredningen om GYBS välkomnar han däremot den utredning som nu påbörjas, om de socioekonomiska aspekterna av varg.
– Den utredningen är viktig, men frågan har tyvärr varit i det närmaste omöjlig att utreda tidigare. Jag hoppas vi kan få ett bra svar den här gången, säger Ulf Berg.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev