torsdag 28 mars

Så har björnjakten gått hittills

Foto: Olle Olsson

Totalt hade 49 björnar rapporteras fällda till SVA vid 17.30-tiden på söndagen. Notabelt är att hela 21 björnar skjutits i Gävleborgs län!

I tre dagar har licensjakten på björn pågått. Jaktvädret är i det närmaste uselt eftersom temperaturen har stigit över 20-gradersstrecket redan tidigt på förmiddagarna. Men trots det har alltså jakten gett bra resultat.
Inte minst gäller det Gävleborgs län där det redan skjutits 21 av 37 tilldelade björnar. Och att döma av samstämmiga rapporter från länets björnjägare är det fortsatt väldigt gott om björn i Hälsinge- och Gästrikeskogarna. Det är nog ingen vågad gissning att tilldelningen fylls inom ett par dagar i Gävleborgs län. Förra året fylldes tilldelningen för länet redan tidigt den fjärde dagen.

Trögt i Västernorrland
I Västernorrland har inledningen av björnjakten däremot gått trögt. Ingen björn hade vid 17.30-tiden på söndagen rapporterats fälld till SVA. Totalt får 22 björnar fällas i Västernorrland i år.
I Dalarna har 14 björnar fällts. I länet får maximalt 55 björnar skjutas i år.
I Norrbotten har 2 av 34 tilldelade björnar skjutits, Västerbotten 1 av 15, Jämtland 10 av 60 och i Värmland har björnjägarna hittills kammat noll. Där får två björnar skjutas.  

Fakta

Totalt får 226 björnar fällas vid årets licensjakt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev