Dom mot tjuvjägare överklagas

36-åringen som dömdes till tre års fängelse för flera fall av tjuvjakt i Skåne överklagar domen till hovrätten. På bilden jämförs ett bogmontage av en kronhjort som beslagtagits i mannens bostad med en bild som tagits på en hjort i Sjöbotrakten. Foto: Från polisens förundersökning

Den 36-årige danske medborgare som dömts till tre års fängelse för tjuvjakt på trofévilt i Skåne kommer att överklaga domen till Hovrätten över Skåne och Blekinge. Enligt mannens försvarsadvokat Bertil Andersson ska domen överklagas i flera avseenden, bland annat vad gäller fängelsestraffets längd.

Bertil Andersson gick på semester i samband med att Lunds tingsrätt meddelade domen mot 36-åringen, men han har varit i kontakt med sin klient som är missnöjd med domen och vill ha den prövad i högre instans.
– Det gäller domskälen i sig, där min klient hävdar att han är oskyldig men också strafftidens längd som inte står i proportion till den praxis som finns, säger Bertil Andersson.

Tre veckor
Försvarsadvokaten anser också, om hovrätten går på tingsrättens linje i skuldfrågan, att det finns anledning att fängeslestraffet prövas mot bakgrund av åklagarens resonemang i påföljdsfrågan.
– Tingsrätten dömde till ett längre straff än vad åklagaren spekulerade i. Det är ytterligare en anledning till att låta högre instans pröva domen, säger Bertil Andersson.
Advokaten har tre veckor på sig att överklaga domen, som meddelades den 26 juni, till Hovrätten över Skåne och Blekinge.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev