lördag 20 april

Djuren är väl också mänskor?

Djurens Rätt tänker intensifiera sitt opinionsarbete mot jakt och fiske. Foto: Jan Henricson

Djurens Rätt vill att djur i framtiden ska tillerkännas full juridisk personstatus och inte längre vara ägodelar. Ett djur ska vid en rättegång kunna företrädas av en jurist, menar organisationen, som även tänker intensifiera sitt opinionsarbete mot jakt, skriver Land Lantbruk.

Besluten om nya inriktningsmål togs när Djurens Rätt den gångna helgen höll sin stämma i Göteborg. Organisationen ska verka för en lagstiftning som säger att djur är levande, kännande individer och för ett nytt huvudmål om att djur fullt ut ska tillerkännas juridisk personstatus, enligt en artikel i Land Lantbruk.
Det innebär att djur till exempel ska kunna ges status som brottsoffer i polisutredningar och domar. Kraven går så långt som att ett djur ska kunna ges målsägandebiträde, alltså en offentligt betald jurist, i samband med en rättegång.
Djurens Rätts stämma beslutade också att man ska driva frågan om att djurskyddsorganisationer ska tillerkännas talerätt i frågor som avgörs med stöd av jaktlagstiftningen, och att Djurens Rätt ska driva frågan om en djurbalk under vilken jakten inordnas.
Organisationen ska intensifiera sitt opinionsarbete mot jakt genom att öka medvetenheten om lidandet som jakt orsakar vilda djur. Det innebär att Djurens Rätt även kommer att försöka motverka fiske, skriver Land Lantbruk.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev