NWT lyfter vargannonser efter kritik från länsordförande

”Värna vargen och andra hotade arter”.
Så löd texten i en så kallad pluggannons i Nya Wermlands-Tidningen, tills länsordförande Lennart Johannesson tröttnade. Nu har NWT plockat bort annonserna.

Förra veckan skrev Svensk Jakt om Värmlands länsordförande Lennart Johannesson som i flera år retat sig på annonser i sin egen morgontidning. Annonserna från WWF löd ”Värna vargen och andra hotade arter”, och när Lennart förstod att det handlade om så kallade pluggannonser som tidningen använder i välgörenhetssyfte, utan kostnad för WWF, för att fylla ut tomrum som uppstår i tidningen skrev han en debattartikel och gjorde en egen pluggannons.

Värna älgenLennart Johannesson
NWT:s ansvarige utgivare Mikael Rothsten har efter debattartikeln haft ett samtal med Lennart Johannesson och beslutat sig för att ta bort annonsen.
– På nyhetsplats ska vi vara opartiska och om någon uppfattar en annons som ett ställningstagande då ska vi inte ha den, så den är borta nu.
– Jägareförbundet Värmland har därför tagit fram pluggannonser som NWT och andra media fritt får använda. Vi väljer att fokusera på de intressen vi företräder och givetvis på djurarter som inte bara värmlänningar gillar utan i också i allra högsta grad våra utländska besökare. Vi väljer därför att VÄRNA ÄLGEN och att VÄRNA JAKTEN, skriver Lennart Johannesson i sin debattartikel och bifogar sina färdiga pluggannonser som han vill ska användas.
– Vi får behandla denna förfrågning tillsammans med alla andra, något som vi gör en gång per år. Men rent allmänt så tar vi in pluggannonser från organisationer som har ett 90-konto och som är kontrollerade av Svensk Insamlingskontroll, säger Mikael Rothsten.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev