Älgjägare misstänkt för dråpförsök

En händelse i samband med älgjakt i Sävsjö kommun har lett till polisanmälan och misstanke om dråpförsök, smitning och brott mot jaktlagstiftningen. Versionerna om vad som inträffade går isär.

Sveriges Radio Jönköping rapporterar om en händelse som inträffade under onsdagens älgjakt i Sävsjötrakten. Enligt anmälaren fick han uppgifter om att det stod en okänd bil på hans jaktmark och han misstänkte att någon jagade olovandes på hans marker. När han åkte dit mötte han en jägare som han bad ringa till sin jaktledare för att reda ut situationen.
Jakträttsinnehavaren berättar att mannen ringde ett kort samtal och sedan sprang till sin bil för att köra därifrån. När jägaren försökte hindra honom genom att skrika att han skulle stanna körde han på honom, skriver Radio Jönköping på sin hemsida.
– Jag mår inte väl av händelsen, jag känner mig väldigt illa till mods över att någon avsiktligt försökt köra ihjäl mig helt enkelt, säger jakträttsinnehavaren till radiokanalen.
Enligt uppgifter till Svensk Jakt var det inte fråga om någon tjuvjakt, utan jägaren från grannlaget fanns på platsen för att koppla sin hund som gått över gränsen med en älg.
Han blev utskälld efter noter. Han försökte lugna situationen genom att ringa sin jaktledare och be honom komma till platsen, men när inte det lyckades köra därifrån.
När han körde från platsen hängde sig jakträttsinnehavaren fast i bilen för att hindra honom, och det var då han skadades.
Nu blir det polisen sak att reda ut vad som egentligen hände. Enligt polisen har man identifierat en man som misstänks för dråpförsök, smitning och brott mot jaktlagstiftningen, skriver Radio Jönköping.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev