fredag 29 mars

JO kan följa upp kritik mot polisen

JO har ännu inte beslutat om man ska följa upp kritiken man i juni riktade mot polisen för den senfärdiga licenshanteringen. Enligt byråchef Per Lagerud kan det bli aktuellt om man ser att problemen fortsätter.

När jägare och sportskyttar nu JO-anmäler polisen för långa handläggningstider av vapenlicenser avslutas ärendet omedelbart. JO motiverar det med att man i juni kritiserade polisen, och att det inte nu är aktuellt med någon åtgärd.
Trots det är det inte meningslöst för en privatperson att JO-anmäla polisen, om man anser att myndigheten inte sköter sitt jobb vad gäller vapenlicenser.
– Ärendet avslutas, men vi noterar naturligtvis ändå att det kommit in en anmälan. Det är ett sätt att uppmärksamma JO på att problemen fortsätter, och det kan påverka ett kommande beslut om att följa upp tidigare kritik, eller att inleda en ny granskning, säger Per Lagerud, byråchef på JO.
Om och när det blir aktuellt för JO att följa upp kritiken man riktade mot polisen i juni kan Per Lagerud inte svara på.
– Det är omöjligt att säga någon tid i veckor eller månader. Givetvis kan ett ärende följas upp. Men att göra det nu, endast tre månader efter att vi lämnade över vår granskning, är inte aktuellt. Polisen måste få rimlig tid på sig att åtgärda problemen, säger han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev