C: Modernisera Art- och Habitatdirektivet

Modernisera EU:s Art- o Habitatdirektiv så det blir ett stöd för svensk rovdjursförvaltning och se över sammansättingen i viltförvaltningsdelegationerna i länen. Det föreslår Fredrik Federley (C) och Helena Vilhelmsson (C).

– De svenska rovdjursstammarna har växt till rekordnivåer. Livskraftiga rovdjursstammar är bra, men det uppstår problem när de är koncentrerade till en liten del av Sverige. Skador på landsbygdsnäringar måste begränsas. Att bevara ett öppet landskap i vårt land är avgörande för att säkerställa biologisk mångfald och en levande landsbygd, säger Fredrick Federley, EU-parlamentariker för Centerpartiet, i ett pressmeddelande.
– Vi vill att EU-medlemsländerna ska ha större inflytande över EU:s Art- och Habitatdirektivs annexlista, som anger vilka arter som ska anses vara hotade och inte, både vad gäller att avföra vissa arter från listan och att föra upp nya på den. Vi ifrågasätter också vargens varande på annexlistan, säger Helena Vilhelmsson, riksdagskandidat för Centerpartiet, i pressmeddelandet.
Helena Vilhelmsson öppnar också för att se över sammansättningen av viltförvaltningsdelegationerna i länen och föreslår att näringarna som finns på landsbygden ska få mer att säga till om vad gäller viltförvaltningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev