Vildsvinslägg med rotmos

4 Personer
Rimma läggen i tio procent saltlake i två dygn. Lagen ska täcka köttet. Saltlaken består av 100 gram salt utan jod, per en (1) liter vatten. Gör så mycket att det täcker läggen.

2 kg rimmad vildsvinslägg
med ben
1 gul lök, skalad och delad i
fyra delar
1 morot skuren i tjocka
skivor
1 lagerblad
6 kryddpepparkorn
1 tsk timjan

Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull, och slå på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.
Lägg i lök, morot och kryd­dor. Koka sakta tills köttet känns mört, det tar cirka två timmar.

Rotmos:
700 g kålrot, skalad och
skuren i mindre bitar
1 morot skalad och skuren i
mindre bitar
6 potatisar skalade
salt
malen vitpeppar
lite fläskspad
2 msk smör

Koka kålrötterna och moroten i lättsaltat vatten i cirka 30 minuter. Lägg därefter i potatisen. Koka allt klart. Häll av vattnet och mosa rotsak­erna eller rör kraftigt med en mosstamp, slev eller liknande.
Mosa inte för mycket, det ska finnas bitar kvar.
Blanda i smör, och späd med fläskspad till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera fläskläggen med rotmoset och senap.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev