Nytt nummer av Svensk Jakt: Bli en bättre jaktskytt

I dagarna landar Svensk Jakt nummer 11 i våra prenumeranters brevlåda. Nu när halva mandatperioden gått och regeringen har ännu inte fått mycket uträttat på jaktens område. Vi testar även mångsidiga kikarsikten och du kan läsa om rabbisjakt på Gotland, få nyttiga tips hur du blir en bättre jaktskytt och följa med på duvjakt till England samt mycket, mycket mer.

Rabbisjakt på Gotland:

Det bjöds på snabba skott, fart och fläkt och isande havsvindar när det jagades kanin under dagarna två på Gotlands allra sydligaste spets. Följ med på en annorlunda och intressant jakt.

Test allroundsikten:

Optik, mekanik och ergonomi i kikarsikten förbättras kontinuerligt. Ett exempel på det är bättre och bättre sikten med höga förstoringsväxlar. Flera toppmodeller har faktor åtta mellan lägsta och högsta förstoring och vi har testat fem sådana sikten.

Forskning för ejderjaktens skull:

Sedan tre år tillbaka är Jägareförbundet engagerat i ett forsknings­projekt på ejder, svärta och småskrake, med utgångspunkt i Oxelösunds skärgård. Här har bland annat hundratals fåglar röntgats i sökande efter hagel, utan att ett enda har påträffats. Varken i kropp eller i muskelmage.

Bli en bättre jaktskytt:

Plötsligt står viltet där. Ögonblicket kan vara otroligt intensivt. Men det återstår ett avgörande moment och resultatet kan fortfarande bli triumf eller fiasko. Ett fokus på skyttegrunderna kan hjälpa dig när nerverna vibrerar som fiolsträngar. Ulf Lindroth tipsar hur du blir en bättre jaktskytt.

Duvjakt i klassisk engelsk miljö:

Duvjakten på hemmaplan i Västsverige är inte vad den brukade vara. Det är mer än tio år sedan vi hade bra jakt på våra marker. Därför drev lusten Per Jonson över Engelska kanalen och vidare upp till de norra ­delarna av landet. I England finns nämligen möjligheter till bra jakt efter ringduva i ett landskap nedlusat av historia och vackra vyer.

Möra kött på alternativa sätt:

Ibland behöver man få en bogstek att bete sig som ett innanlår, eller måste tvinga grytbitarna att fungera i en wok utan att köttbitarna bli sega som gummi. 
Tur att det finns knep att ta till för att snabbmöra kött. I Svensk Jakt nummer 12 tipsar vi om alternativa metoder att få köttet mörare.

Detta och mycket mer kan du läsa om i Svensk Jakt nummer 11/2024.

Premiumartiklar

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på svenskjakt.se. Du kan också läsa E-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på tidningsomslaget högst upp på hemsidan kommer du åt vår E-tidning. I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013.

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat ett konto på vår webbplats? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du igång.

vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet? Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev