fredag 19 april

Valberedningens förslag kritiseras

Timrå jaktvårdskrets är starkt kritisk till valberedningens förslag att Monika Stridsman ska väljas in i förbundsstyrelsen. Men valberedningens ordförande Lars Ingelmark försvarar förslaget.
”Hon är mycket professionell och har ett viktigt kontaktnät”, säger han.

Jägareförbundet i Timrå (Timrå jaktvårdskrets) höll under fredagen ett extrainkallat styrelsemöte vilket utmynnade i beslutet att ifrågasätta valberedningens förslag att Monika Stridsman skall väljas in i styrelsen för Svenska Jägareförbundet.
Efter mötet skickade Jägareförbundet i Timrå ut ett pressmeddelande där stark kritik riktas mot förslaget. Styrelsen menar bland annat att Monika Stridsmans bakgrund och medverkan till att plocka bort ett flertal arter från allmän jakt under sin tid på Naturvårdsverket gör att hon inte är lämplig att ingå i Jägareförbundets styrelse.
Lars Ingelmark tog över som valberedningens ordförande förra året. Han försvarar förslaget och menar att Monika Stridsman på ett utmärkt sätt svarar upp mot den profil som valberedningen letat efter. Han nämner i det sammanhanget hennes breda kontaktnät, inte minst inom riksdag, regering och olika departement.

”Kan skogs- och jaktfrågor”
Vidare menar Ingelmark att Jägareförbundet behöver tänka i nya banor, och inte vara rädd för att ta in folk med lite andra åsikter. Detta för att kunna förnya, lösa upp låsta positioner och kommunicera med omvärlden på ett sätt som stärker förbundet ytterligare.
– Givetvis ska de som ingår i styrelsen dela Jägareförbundets värderingar, och det gör Monika. Hon är professionell och jobbar för den organisation eller arbetsgivare som hon företräder. Hon gjorde ett framgångsrikt förändringsarbete på Skogsstyrelsen, hon är en duktig ledare. Hon är jägmästare och kan skogs- och jaktfrågor från grunden, säger Lars Ingelmark och fortsätter:
– Jag har diskuterat mycket med Björn Sprängare som tycker Monika är ett jättebra förslag.

Förutsåg diskussion
Ingelmark påpekar också att Monika Stridsmans namn togs upp i samband med Jägareförbundets länsordförandekonferens i februari.
– Monika har den breda bakgrunden som vi behöver. Hon är jätteduktig på förändringsarbete och hon kommer vara jättebra på att föra fram våra budskap. Jag visste att det skulle bli diskussion om hennes namn, men jag förstår inte att man kritiserar hennes bakgrund. Det viktiga är ju vad hon kan prestera i vår styrelse. Hon jobbar för den organisation hon är anställd för, slutar Lars Ingelmark.
Jägareförbundets årsstämma äger rum i Örebro 4–5 juni och där avgörs det om Monika Stridsman blir invald i förbundsstyrelsen. Valberedningen har även föreslagit att Jonas Paulsson ska väljas in i förbundets styrelse.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev