Gemensam vargdemonstration

Norska och svenska jägare arrangerar den 10 maj en gränsöverskridande manifestation. Jägarna kräver en ny vargförvaltning.

Norges Jeger- og Fiskerforbund och Svenska Jägareförbundet arrangerar tisdagen den 10 maj klockan 18.00 en gemensam gränsöverskridande manifestation för en ny vargförvaltning.
Manifestationen sker vid Morokulien (Fredsmonumentet) på riksgränsen Eidskog/Charlottenberg med deltagande av jägare, politiker och drabbade glesbygdsbor i Sverige och Norge.

Gränsen är nådd
Enligt facebooksidan ”Gränsen är nådd” kräver de som står bakom manifestationen en förändrad vargförvaltning i de gemensamma gränsreviren i Hedmark och Värmland. Man kräver också en gemensam strategi för vargförvaltningen i Norge och Sverige. 
Så här skriver arrangörerna på sin facebooksida: ”Jägare från Sverige och Norge kommer att samlas på riksgränsen för att demonstrera mot en ohållbar situation. Missnöjet med dagens vargförvaltning på norsk och svensk sida är stort och i de gränsrevir som inget av länderna tar ansvar för tillåts vargstammen växa fritt.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev