torsdag 28 mars

Bucht får frågor om vargjakten

Sten Bergheden (M) vill få svar på frågor om vargjakt som han ställer till landsbygdsministern.

Riksdagsledamot Sten Bergheden (M) ställer i en interpellation frågor till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) om vad han gör för att vargjakt ska kunna genomföras.

Sten Bergheden (M) skriver i sin interpellation att möjligheterna till en god förvaltning av vargstammen försvinner i en strid ström av överklaganden och domstolarnas mycket spridda avgöranden.
”Uppgivenheten hos människorna som bor och verkar i landets vargtätaste område breder ut sig. Landsbygden och vargfrågan behöver tas på större allvar i politiken. Det är inte rimligt att värmlänningarnas vardag i allt större utsträckning styrs av vargens närvaro”, fortsätter han.
Bergheden anser att livet på landet blir alltmer inskränkt när vargstammen tillåts växa utan att en rimlig hänsyn till socioekonomiska faktorer tas. Han ställer därför två frågor till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S):
• Kommer statsrådet och regeringen att vidta åtgärder för att vargstammen ska kunna förvaltas på ett hållbart sätt, så att beslut om skydds- och licensjakt ska kunna genomföras inom utsatt tid?
• När har statsrådet och regeringen för avsikt att genomföra dessa åtgärder?
Planerad sista svarsdatum är 7 mars.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev