WWF hakar på med avståndstagande

”Världsnaturfonden tog avstånd till denna händelse via Facebook den 8 januari.” Foto: Boo Westlund

Världsnaturfonden tar självklart kraftfullt avstånd från alla former av hot och trakasserier. Det skriver WWF nu i ett mail till Svensk Jakt, som svar på chefredaktör Martin Källbergs inbjudan för vargorganisationerna att bemöta de hot som drabbade eftersöksjägaren Mattias Heed.

WWF skriver vidare:
Sedan en trafikskadad varg avlivades i Värmland har eftersöksjägaren hotats och trakasserats. I det sammanhanget har bland andra organisationer Världsnaturfonden WWF kritiserats för att inte ta avstånd från de kriminella handlingarna.
WWF tar självklart karaftfullt avstånd från alla former av hot, trakasserier och förstörelse oavsett om det gäller vargfrågan eller något annat sammanhang. När det gäller vargfrågan så drabbas alla som på något sätt berörs eller engagerar sig, även WWF. Angreppen kommer både från de som är för vargen och de som är mot den. Det som sker nu och som har skett under de senaste 25 åren är oacceptabelt. Det enda som kan mildra det är att det blir ordning och reda i frågan. Senast i augusti har WWF i en debattartikel föreslagit en väg framåt för att lösa konflikterna. I denna uppmanar vi politikerna att lösa konflikterna som är grunden till de hot, trakasserier och förstörelse som pågått så länge. Den publicerades i många tidningar och på webbsidor. Här är en länk till en av dessa.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev