Nu tar Naturskyddsföreningen avstånd

Naturskyddsföreningen anser att de hot som drabbat eftersöksjägaren Mattias Heed är oacceptabla. Foto: Boo Westlund

I en krönika den 5 januari uppmanade Svensk Jakts chefredaktör Martin Källberg vargvärnarorganisationer att ta avstånd från det hat, hot och våld som riktats mot eftersöksjägaren Mattias Heed. Nu har Naturskyddsföreningen hört av sig.

I krönikan När tar vargvärnarna avstånd? utlovades att upplåta redaktionell plats åt de vargvärnarorganisationer som ville ta officiellt avstånd från hat, hot och våld som riktas mot jägare – detta i kölvattnet av de trakasserier, hot och våld som eftersöksjägaren Mattias Heed utsatts för efter att han avlivat en trafikskadad varg.
Naturskyddsföreningens ordförande har nu kommit med följande uttalande:

Martin Källberg skriver i en ledare i Svensk Jakt (5 jan) att olika organisationer, bland andra Naturskyddsföreningen, bär ansvaret för att en jägare grovt hotats och trakasserats efter att ha avlivat en trafikskadad varg. 


Naturskyddsföreningen är en demokratiskt uppbyggd folkrörelse som tar avstånd från alla former av våld, hot och trakasserier, något som bland annat tydligt framgår av vår policy för samarbeten med föreningar, företag och andra organisationer:
”Naturskyddsföreningen vänder sig mot kränkning av mänskliga rättigheter och all användning av hot och våld mot människor och tar avstånd från organisationer vars verksamhet ger sådana följder.” 
Det som hänt är oacceptabelt, liksom alltid när hot och trakasserier sker, oavsett sammanhang eller vem som drabbas.

Johanna Sandahl
Ordförande Naturskyddsföreningen

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev