fredag 29 mars

APU tar avstånd: ”Aldrig acceptabelt”

APU och dess ordförande Conny Andersson tar avstånd från hat, hot och våld. Foto: APU

UPPDATERAD I en krönika som publicerades den 5 januari uppmanade Svensk Jakts chefredaktör Martin Källberg vargvärnarorganisationer att ta avstånd från det hat, hot och våld som riktats mot eftersöksjägaren Mattias Heed.
Stiftelsen Anti Poaching Unit, APU, har hörsammat uppmaningen.

I krönikan ”När tar vargvärnarna avstånd?” utlovades att upplåta redaktionell plats åt de vargvärnarorganisationer som ville ta officiellt avstånd från hat, hot och våld som riktas mot jägare – detta i kölvattnet av de trakasserier, hot och våld som eftersöksjägaren Mattias Heed utsatts för efter att han avlivat en trafikskadad varg.
Stiftelsen Anti Poaching Unit, APU, har nu antagit denna uppmaning. Vi publicerar därför deras text här:

I en artikel erbjuder chefredaktören för Svensk Jakt redaktionell plats för den organisation som önskar ta avstånd från hot riktade mot Mattias Heed.
Vi inom stiftelsen APU arbetar för att förebygga illegal jakt och miljöförstöring. Vi tar avstånd från alla typer av brott. Dit hör hot och förtal, vilket vi själva regelbundet får.
Detta är aldrig acceptabelt oavsett vem det riktas mot.

Conny Andersson
Ordförande Anti Poaching Unit

Kommentar:
Det är glädjande att APU kliver fram och tar avstånd från kriminalitet, hat och hot. Jag välkomnar detta, och konstaterar samtidigt att motsvarande officiella avståndstaganden inte levererats från ledningen i övriga organisationer på vargvärnarsidan: Naturskyddsföreningen, Svenska Rovdjursföreningen, Världsnaturfonden WWF, Nordulv och Wolf Association Sweden.
Tystnaden från dessa är – tyvärr – talande.

Martin Källberg
Chefredaktör Svensk Jakt

Fotnot: Sedan denna artikel publicerades (15 januari) har även Svenska Naturskyddsföreningen (19 januari) och Världsnaturfonden WWF (19 januari) officiellt tagit avstånd från hot och våld mot eftersöksjägaren Mattias Heed.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev