fredag 19 april

Inget spår efter skadad varg

Vargen som dräpte får i en hage i Gnosjötrakten sommaren 2013 är enligt DNA-analyser samma skadade hane som i vinter filmats och fotograferats av länsstyrelsens övervakningskameror. Foto: Kenneth Johansson

Den senaste säkra observationen av den trebenta vargen i Gnosjötrakten är nu en månad gammal. Den 7 april fångades vargen på bild av en åtelkamera som länsstyrelsen placerat ut. 

Enligt rovdjurshandläggare Linda Andersson på länsstyrelsen i Jönköping har man inga rapporter om den skadade vargen sedan i slutet av mars, då den fångades på film, och början av april då den fotograferades av en åtelkamera.
– Uppmärksamheten efter att vi publicerade filmen var ganska stor, med en hel del frågor om vargen. Men sedan dess har det varit lugnt, säger Linda Andersson.
Länsstyrelsen lägger inte ner något särskilt arbete på att utröna hur vargen mår, eller var den finns, eller om den är vid liv. Exempelvis har åtelkameran som senast fotograferade det skadade djuret inte vittjats på sitt innehåll sedan dess.
– Nej, vi håller det hela på en minimal arbetsnivå. Några rapporter från allmänheten angående vargen har vi heller inte fått, säger Linda Andersson.
Några säkra vargobservationer har över huvud taget inte gjorts i länet den senaste tiden.
– På Rovobs har de kommit in ett par rapporter om vargar i Barnarpstrakten de senaste dagarna, men dessa är inte kvalitetssäkrade, säger Linda Andersson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev