fredag 19 april

Namninsamling mot stoppad vargjakt

Hittills har 7.238 personer skrivit under namninsamlingen.

”Stå upp mot förvaltningsrättens stoppande av vargjakten”. Så heter en namninsamlig som sprider sig som en löpeld på nätet. På bara några få dagar har drygt 7.200 personer skrivit under.

– Vi körde igång den som ett alternativ för de som inte kunde komma på manifestationen i fredags i Karlstad. Den blev ju lite hastigt påkommet och många hade därför ingen möjlighet att bara släppa allt och fara iväg, berättar Sebastian Wilhelmsson, en av initiativtagarna till namninsamlingen.
Hur många namnunderskrifter har du som mål?
– Själv ser jag det mer som en liten koll på folks engagemang. Jag har varit engagerad själv i just rovdjursfrågan sedan första licensjakten på varg och min åsikt är att många tror att ”det här kommer någon annan att fixa”. Så är det inte.
Vad ska ni sedan göra med alla underskrifterna?
– När vi känner att det är nog, när det inte kommer in fler namn på listan, kommer jag skriva ut den och tillsammans med de listor som cirkulerar ute i landet lämna allt till lagrådet på förvaltningsrätten i Karlstad. Alltså hon som helt själv tog beslutet att stoppa vargjakten.
Sebastian Wilhelmsson menar att det här är sista möjligheten vi har att en gång för alla ställa ner foten och meddela att det är nog med dumheter nu.
– Det handlar om människors livssituationer, livskvalitet. Det handlar om djuretik för våra tamdjur. Det handlar för mig även om etik för det vilda, 15 procent av alla vargangrepp på dess byten misslyckas enligt Grimsö. Det handlar om kulturer och traditioner, jakt, renskötsel, fäbodbruk, med mera. Vi kan inte låta detta gå i graven, på grund av ett känslomässigt ömmande om ett av världens vanligast förekommande rovdjur, säger Sebastian Wilhelmsson.
Och det handlar enligt honom även om de ekonomiska prioriteringar som samhället gör idag.
– Det handlar om statsfinanser. Vargcirkusen är ingen billig tjänstemannahobby, påpekar Sebastian Wilhelmsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev