torsdag 18 april

Hund

Nordisk jaktchampion dödad av varg

Ännu en duktig jakthund har fått sätta livet till. På fredagen dödades jämthundstiken Älgskallets Aritza av varg norr om Gräsmark i Värmland. Foto: Boo Westlund

De värmlandska vargarna har krävt ännu ett jakthundsoffer. På fredagen dödades åttaåriga jämthundstiken Älgskallets Aritza, som var nordisk jaktchampion.

Hundägaren Ronny Karlsson från Skråckarberget jagade på fredagen älg norr om Gräsmark i Värmland. En passkytt såg hur hunden gick ur såten med älg framför sig, för att en stund senare observera hur en varg kom i hundens spår och följde efter.
Hundägaren kunde på pejlen se hur hunden slutade röra sig. Han skyndade till platsen, för att upptäcka en varg som stod över hunden. Karlsson avlossade ett varningsskott och vargen stack iväg en bit, men sedan vände vargen och kom rakt mot Karlsson. Han avlossade då ett andra skott, varpå vargen försvann från platsen.
Karlsson kunde kort därefter konstatera att hans hund var död.
Personal från länsstyrelsen och polis är nu på väg till platsen. Det är i nuläget oklart huruvida vargen träffades av det andra skott som hundföraren avlossade.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.