lördag 20 april

Skyddsjakten i Skåne stoppas – tills vidare

Efter överklagan från vargvärnarorganisationen Nordulv har Förvaltningsrätten i Stockholm beslutat om inhibition av skyddsjakten i Skåne.

– Jakten inhiberas i avvaktan på förvaltningsrättens avgörande. Det betyder att Naturvårdsverkets beslut om skyddsjakt inte får verkställas i förrän förvaltningsrätten avgjort ärendet, säger Roger Olausson, informatör vid Förvaltningsrätten i Stockholm.

”Det överklagade beslutet är av sådan karaktär att en verkställighet av beslutet inte kan bringas att återgå vid ett eventuellt bifall till överklagandet. Förvaltningsrätten finner att vad som hittills framkommit i målet medför att det finns skäl att förordna att Naturvårdsverkets beslut inte ska gälla till dess förvaltningsrätten slutligen avgjort målet eller till dess annat förordnas”, skriver förvaltningsrätten i sitt beslut.

Enligt Naturvårdsverkets beslut skulle skyddsjakten ha inletts imorgon, onsdag 21 augusti. Det är i nuläget oklart hur lång tid det tar för Förvaltningsrätten att avgöra ärendet. Paragraf 28 är dock fortfarande tillämpbar för tamdjursägare vid eventuella vargattacker.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev