måndag 22 oktober

Viltsmak

Publicerad 6 juni 2018 - 08:20

Foto: Leif Milling

Så kokar du mustig älgfärssoppa

En fantastiskt mustig soppa som det kan vara praktiskt att koka en stor sats av och frysa in i portionsformar som luncher. Perfekt att ta med i termos på jakt.
Ur boken Älgkött & Peran. Recept: Lennart Adamsson, Gimdalens södra jaktlag.

Mustig älgfärssoppa

400 g älgfärs

2 stora gula lökar

4 potatisar

2 röda paprikor

4 tärningar köttbuljong

12 dl vatten

3 msk tomatpuré

1 msk paprikapulver

2 tsk soja

2 krm cayennepeppar

3 vitlöksklyftor, pressade

Smör till stekning

 

Skala och hacka löken, skär potatisen i små bitar.

Fräs löken och paprikan.

När löken är glansigt genomskinlig, lägg i potatisen, buljong-tärningarna, vatten, tomatpuré och paprikapulver.

Bryn älgfärsen i en stekpanna med lite smör. Häll sedan den brynta färsen i soppan.

Tillsätt soja, cayennepeppar, salt och den pressade vitlöken.

Låt koka ihop en stund.

Servera med nybakat bröd, en klick gräddfil eller yoghurt.

Är det fest är ett glas rött vin gott till soppan.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget mad allt från hundar till jaktvapen
    Ulf Lindroth
    Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör tipsar och testar
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    För inloggade!
    Så förvarar du vapnet i bilen och stugan

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se