tisdag 17 juli

Viltsmak

Varm rådjursrostbiff

Varm rådjursrostbiff med tomat- och timjansky och grönsaksragu 4 personer 700 g rostbiff4 tomater1 schalottenlök1 ask timjan2 dl viltbuljong500 g valfria grönsaker50 g smör Bryn köttet och baka det i ugnen på 75 grader till en innertemperatur av 60 grader.Dela

Biffrullar på rådjur

Biffrullar på rådjur med teriyakisås 4 personer 600 g fransyska eller rostbiff av rådjur6 st salladslökar eller 1 purjolök1 vitlöksklyftamatolja till stekning4 dl jasminrisvalfria grönsaker Till såsen:1/2 l vatten250 g socker1 dl japansk soya2 vitlöksklyftor1 msk sesamfrön1/2 dl torr sherry

Rådjursterrin

Rådjursterrin med sallad och lingonsirap 12 personer 800 g rådjursrygg200 g torkad skinka1 ägg4 dl grädde1 msk olja1 tsk saltpeppar. Lingonsirap: 2 dl lingon1/2 msk rödvinsvinäger1 dl socker Skär ut en bit av ryggen, så stor som terrinformen (cirka 400

Brässerad rådjurslägg

Brässerad rådjurslägg med spetzle 4 personer 800 g kött från lägg3 dl rött vin5 dl kraftig viltbuljong3 msk maizena75 g osaltat smörsalt peppar Spetzle:450 g mjöl1 tsk salt2 hopvispade ägg2,5 dl vatten Tärna köttet och fräs det i en gryta

Lättgravad Älgfilé

Lättgravad Älgfilé med jordärtskockspuré och stekta betor med kantareller och svarta bönor

Vildsvinssauté Lyonnaise

4 pers 0,5 kg kokt vildsvinsbog0,5 kg rå fast potatis4 färska knipplökar0,5–1 dl vinäger(röd, sherry eller balsamico)1 dl skysås (se nedan)smöroljasalt och pepparpersiljasalviafärsk eller torkad mejram Börja med att skiva köttet och skära det i trekanter, likaså potatisen. Stek först

Tapas på rådjursfilé

4 personer Filéer från ett rådjur. Bryn och stek i ugnen på 75 grader till 60 grader i kärnan. Låt fantasin flöda och gör spett, bruschettas, quesadillas, med mera. Och kombinera med grönsaker och ostar. Recept: Staffan Lindström

Wallenbergare på rådjur

4 personer 400 g fin färs från rådjur3 1/2 dl grädde4 äggulor1 1/2 tsk salt1 krm vitpeppar2–3 msk smör till stekning2 dl fint ströbröd till paneringPotatismos:400-500 g skalad potatis2 dl grädde2 dl mjölksalt och peppar.Tillbehör:300 g gröna ärterrårörda lingon (200

Snabbstekt rådjur med majsplättar

4 personer 600 g rådjursinnanlår i bitar om 2×2 cm1 stor röd lök (hackad)1 dl torkade tranbär2 dl skysås: se recept på www.svenskjakt.se eller i Svensk Jakt nummer 1-2012. Majsplättar:300 g sockerfria majskorn på burk2 ägg2 dl finmalet majsmjöl1 dl

Helstekta racks

Helstekta racks med grillade grönsaker och balsamvinägerglasyr

Senaste nytt

    Senaste från Annonstorget

    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn
    Så blir älgjakten i höst
    Besluten län för län
    Hundfaror
    18 saker som är giftiga för hunden
    Ulf Lindroth
    Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör tipsar och testar
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Svensk Jakt på Messenger
    Följ oss via Messenger

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Samtidigt på JaktPlay

      Heta ämnen på Svenskjakt.se