torsdag 23 maj

Viltsmak

Publicerad 24 maj 2013 - 12:42

Svampsoppa med harkött

500 g trattkantareller
1/2 l hönsbuljong
1/2 l grädde
1dl vitt vin
100 g smör
2 msk hackad schalottenlök
1 msk tärnad bacon
2 ytterfileér av hare
4 msk tärnad och blancherad rotselleri

Plocka undan några små fina trattkantareller till dekoration. Fräs resten av svampen tillsammans med lök och bacon utan att det tar färg. Tillsätt vinet och koka ner det. Häll på buljongen och koka ner med en tredjedel. Tillsätt grädden och koka ihop något. Mixa soppan helt slät. Mixa ner smöret och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer buljong om soppan skulle bli för tjock. Salta och peppra harköttet. Stek det rosa, låt vila och skär sedan upp köttet i tärningar eller skivor. Stek dekorationssvampen och fräs med sellerin. Lägg allt i soppan.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Premium
    För dig som loggat in
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Vi testar – på riktigt!
    Svensk Jakts tester kan du lita på
    Podd
    Lyssna på Svensk Jakts poddar
    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se