måndag 9 december

Viltsmak

Publicerad 24 maj 2013 - 12:42

Svampsoppa med harkött

500 g trattkantareller
1/2 l hönsbuljong
1/2 l grädde
1dl vitt vin
100 g smör
2 msk hackad schalottenlök
1 msk tärnad bacon
2 ytterfileér av hare
4 msk tärnad och blancherad rotselleri

Plocka undan några små fina trattkantareller till dekoration. Fräs resten av svampen tillsammans med lök och bacon utan att det tar färg. Tillsätt vinet och koka ner det. Häll på buljongen och koka ner med en tredjedel. Tillsätt grädden och koka ihop något. Mixa soppan helt slät. Mixa ner smöret och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer buljong om soppan skulle bli för tjock. Salta och peppra harköttet. Stek det rosa, låt vila och skär sedan upp köttet i tärningar eller skivor. Stek dekorationssvampen och fräs med sellerin. Lägg allt i soppan.

Läs också Hare med pasta

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt

Heta ämnen på Svenskjakt.se