söndag 18 augusti

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 14:38

Baconfyllda harstekar

Baconfyllda harstekar med dijonsås och grönsaktpytt

Du läser nu en öppen artikel på Svenskjakt.se
Bli medlem med tidning

4 personer
4 urbenade harstekar
500 g grönsaker till pytt
30 g smör
Fyllning:
150 g strimlad bacon
1 urkärnad chilifrukt
2 vitlöksklyftor
3 msk färska örter
100 g kokt potatis
5 st krossade enbär

Sås:
2 msk dijonsenap
1 dl grädde
1 dl crème fraiche

Strimla baconet, kärna ut chilifrukten och kör alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
Fördela fyllningen i stekarna och lägg varje stek på plastfolie och snurra ihop,
rulla även in varje bit i aluminiumfolie, och baka i ugnen på 120 grader till 65 grader i kärnan.
Skär grönsakerna till pyttstorlek och koka dem i smör, salt och en deciliter vatten.
Blanda ingredienserna till såsen och koka upp, smaka av med salt och peppar.
När harstekarna är färdiga skär dem i skivor och servera med grönsakerna och såsen.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Mest läst

Mina artiklar

För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

Heta ämnen på Svenskjakt.se