Publicerad 23 maj 2013 - 14:37
Mustig björngryta
Mustig björngryta med sidfläsk, lök, rotfrukter och nudlar
6 personer
1 kg björnkött (t ex bog, ytterlår)
3 dl rött vin
3 dl mörk buljong
2 msk soja
50 g smör
700 g tärnad lök och rotfrukter
300 g torkade nudlar
Putsa och tärna köttet och bryn köttet i en stekpanna.
Lägg över köttet i en stor kastrull eller i en stekgryta, häll på vinet och sedan buljongen.
Låt det koka upp och skumma av ytan, sjud sedan på svag värme i cirka 45–50 minuter. Blötlägg nudlarna i uppkokt vatten till dess de blir mjuka, häll av vattnet. Strimla fläsket,
tärna grönsakerna och stek i en stekpanna, blanda med köttet när det är ätvänligt
och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Värm nudlarna i en klick smör och en matsked vatten samt lite salt. Servera.