fredag 19 juli

Viltsmak

Publicerad 23 maj 2013 - 14:37

Mustig björngryta

Mustig björngryta med sidfläsk, lök, rotfrukter och nudlar

6 personer

1 kg björnkött (t ex bog, ytterlår)
3 dl rött vin
3 dl mörk buljong
2 msk soja
50 g smör
700 g tärnad lök och rotfrukter
300 g torkade nudlar

Putsa och tärna köttet och bryn köttet i en stekpanna.
Lägg över köttet i en stor kastrull eller i en stekgryta, häll på vinet och sedan buljongen.
Låt det koka upp och skumma av ytan, sjud sedan på svag värme i cirka 45–50 minuter. Blötlägg nudlarna i uppkokt vatten till dess de blir mjuka, häll av vattnet. Strimla fläsket,
tärna grönsakerna och stek i en stekpanna, blanda med köttet när det är ätvänligt
och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Värm nudlarna i en klick smör och en matsked vatten samt lite salt. Servera.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen

Mest läst

Mina artiklar

För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

Heta ämnen på Svenskjakt.se