torsdag 23 maj

Viltsmak

Publicerad 23 maj 2013 - 14:37

Mustig björngryta

Mustig björngryta med sidfläsk, lök, rotfrukter och nudlar

6 personer

1 kg björnkött (t ex bog, ytterlår)
3 dl rött vin
3 dl mörk buljong
2 msk soja
50 g smör
700 g tärnad lök och rotfrukter
300 g torkade nudlar

Putsa och tärna köttet och bryn köttet i en stekpanna.
Lägg över köttet i en stor kastrull eller i en stekgryta, häll på vinet och sedan buljongen.
Låt det koka upp och skumma av ytan, sjud sedan på svag värme i cirka 45–50 minuter. Blötlägg nudlarna i uppkokt vatten till dess de blir mjuka, häll av vattnet. Strimla fläsket,
tärna grönsakerna och stek i en stekpanna, blanda med köttet när det är ätvänligt
och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Värm nudlarna i en klick smör och en matsked vatten samt lite salt. Servera.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Premium
    För dig som loggat in
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Podd
    Lyssna på Svensk Jakts poddar
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Vi testar – på riktigt!
    Svensk Jakts tester kan du lita på

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se