torsdag 23 maj

Viltsmak

Publicerad 23 maj 2013 - 14:36

Marinerad björnstek

Marinerad björnstek med kantareller, lingonsås och gräddkokta svartrötter

4-6 personer

1 kg björnstek
1 sats marinad
500 g svartrötter
3 dl vispgrädde
3 dl lingon
1 msk råsocker
1 dl rödvin
1 hackad rödlök
100 g smör
en bukett färska kryddörter
salt och peppar

Rödvins- och lingonmarinad:
1 gul lök
1 morot
1 persiljekvist
2 timjankvistar
15 vitpepparkorn
2 lagerblad
2 msk soja
2 dl lingon
2,5 dl rött vin

Putsa stekarna fria från hinnor och fett, lägg dem i marinaden i cirka tolv timmar.
Sätt ugnen på 90–110 grader. Lägg stekarna på ett fat, sila marinaden och lägg det avsilade på stekarna. Stek i ugnen till en innertemp på 60–63 grader.
Skala och skär svartrötterna i bitar och lägg dem direkt i sjudande grädde innan de
mörknar, koka i grädden i cirka 5–8 minuter.
Fräs hälften av löken i lite smör och råsocker, tillsätt rödvinet, lingon och koka i fem minuter, rör i 50 gram smör och smaka av med salt och peppar.
Fräs kantarellerna med resten av löken. När stekarna är klara, skiva köttet
och servera med tillbehören.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

    Här kan du annonsera vapen
    Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
    Vi testar – på riktigt!
    Svensk Jakts tester kan du lita på
    Opinion
    Här förs debatten i Jägarsverige
    Gott från vilt
    Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Podd
    Lyssna på Svensk Jakts poddar
    Premium
    För dig som loggat in

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se