fredag 19 juli

Viltsmak

Publicerad 23 maj 2013 - 14:36

Marinerad björnstek

Marinerad björnstek med kantareller, lingonsås och gräddkokta svartrötter

4-6 personer

1 kg björnstek
1 sats marinad
500 g svartrötter
3 dl vispgrädde
3 dl lingon
1 msk råsocker
1 dl rödvin
1 hackad rödlök
100 g smör
en bukett färska kryddörter
salt och peppar

Rödvins- och lingonmarinad:
1 gul lök
1 morot
1 persiljekvist
2 timjankvistar
15 vitpepparkorn
2 lagerblad
2 msk soja
2 dl lingon
2,5 dl rött vin

Putsa stekarna fria från hinnor och fett, lägg dem i marinaden i cirka tolv timmar.
Sätt ugnen på 90–110 grader. Lägg stekarna på ett fat, sila marinaden och lägg det avsilade på stekarna. Stek i ugnen till en innertemp på 60–63 grader.
Skala och skär svartrötterna i bitar och lägg dem direkt i sjudande grädde innan de
mörknar, koka i grädden i cirka 5–8 minuter.
Fräs hälften av löken i lite smör och råsocker, tillsätt rödvinet, lingon och koka i fem minuter, rör i 50 gram smör och smaka av med salt och peppar.
Fräs kantarellerna med resten av löken. När stekarna är klara, skiva köttet
och servera med tillbehören.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret

Mest läst

Mina artiklar

För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

Heta ämnen på Svenskjakt.se